Personal: And so the story ends...

 • Geplaatst op
 • Door Rosan Sierhuis
 • 8
Personal: And so the story ends...

In oktober dit jaar is Little Different 5 jaar online. Toen ik een half jaar geleden hier over nadacht kwamen er meteen allemaal leuke ideeën in me op om het te kunnen vieren. Dan kan er toch veel veranderen in een korte tijd, want nu weet ik dat de webshop haar 5e verjaardag niet gaat halen. Het besluit is gevallen, ik ga er mee stoppen... Ik heb er weken van wakker gelegen, mezelf honderd keer afgevraagd moet ik dit nou wel doen, terwijl ik het antwoord eigenlijk al wist. Het valt namelijk niet mee om te stoppen met iets waar je al bijna 5 jaar aan bouwt, wat een deel van jou is, waar je blij van wordt... Nou ja, werd moet ik zeggen, want dat is zo'n beetje hoe je het kan samenvatten, de passie en het plezier waren verdwenen.
 
Droom
Vanaf de start had ik de intentie om kleding aan te bieden die niet overal te krijgen was, maar daarmee werd ik al heel snel ook met een probleem geconfronteerd want als je een nieuwe online shop bent met weinig bekendheid en je verkoopt ook nog eens kinderkleding merken die in Nederland niet bekend zijn, dan is dat best lastig. Maar goed, ondernemen is vallen en opstaan, dus je past je strategie aan en kiest voor een mix van labels die wat bekender zijn met aanvullend de pareltjes die nog niet zo bekend zijn.
Het is nooit de bedoeling geweest dat dit een hobby bedrijfje zou worden en blijven, dus groei was voor mij essentieel. En hoewel het niet heel snel ging, er was toch een stijgende lijn te zien, dus dat was voor mij een goed teken.
 
Toen ik meedeed aan een webshop coaching traject werd de vraag gesteld om je droom te visualiseren. En eigenlijk liep ik daar een beetje in vast, wat was nou eigenlijk mijn droom? Ik kwam uiteindelijk op iets uit wat meer te maken had met samenwerken met andere creatieven, een combinatie van fotografie, styling en marketing, maar dat was dus eigenlijk iets anders dan het runnen van een webshop.
 
Focus
Klein beginnen is relatief makkelijk en veilig, naast een baan in loondienst bijvoorbeeld dan loop je qua inkomen weinig risico. Het idee is natuurlijk dat je dan als je bedrijf eenmaal gaat groeien je de uren op je werk kan gaan afbouwen. De werkelijkheid is (vaak) dat je weinig tijd overhoudt om in je bedrijf te investeren, dus dat moment van afbouwen (als de baas dat al accepteert) wordt vooruit geschoven en de groei die je nodig hebt om die stap te maken blijft uit.
Voor mij persoonlijk was dit echt heel frustrerend, want ik wilde zo graag groeien, zo graag meer kennis op doen, andere strategieen inzetten, meer tijd besteden aan content en branding. Ik volgde webinars, deed mee aan challenges, meestal voor een dag of 2 want de uitvoering van de opdrachten kwam er niet van. En zo werd al die inspiratie alleen maar frustratie en groeide de lijst met ideeën en to-do's alleen maar verder en verder.
 
 
En dan ...
Kom je tot de conclusie dat je na 5 jaar nog steeds een beetje aan het aanmodderen bent, althans zo voelt het. Dat je het zat bent dat je er altijd alleen voor staat, niemand om mee te brainstormen of die to-do list mee te delen. Dat het plezier wat je er altijd in had er niet meer is en heel veel dingen als een verplichting beginnen te voelen. Tegelijkertijd gaat het op mijn werk juist heel goed en begon een stemmetje in mijn hoofd heel zacht te roepen: wat nou als je alleen je werk had om op te focussen en thuis gewoon thuis kan zijn met je gezin?
Dat stemmetje werd steeds luider en toen ik er met een vriendin over begon te praten, realiseerde ik me dat ik de keuze al had gemaakt, alleen dat ik nog moeite had om dat te accepteren. Toen ik dat eenmaal toeliet, voelde dat als een soort bevrijding. En op dat moment wist ik, dit is de juiste keuze, het is jammer, maar het is de juiste keuze.
 
The end...
Ik wil echt iedereen die de shop heeft gevolgd, gesteund, heeft besteld onwijs bedanken voor dit mooie avontuur dat we samen hebben beleefd. Ik heb zulke leuke mensen ontmoet, bijzondere vrouwen met geweldige kids en prachtige verhalen!
 
Mocht je iemand kennen die graag in de kinderkleding wil stappen maar niet vanaf 0 wil beginnen (dat zou ik in ieder geval aanraden ;)), de webshop staat te koop. Voor meer informatie ga naar Sellyourstuffonline
 
Ik heb natuurlijk nog een prachtige collectie liggen en zal dit seizoen gewoon afmaken. Eind september zal ik de shop offline halen, maar tot die tijd zal je hier nog heel veel mooie aanbiedingen vinden! Natuurlijk staan er al te gekke items in de Outlet maar vanaf nu zijn alle spring items in de huidige collectie al afgeprijsd met 25% (dus eigenlijk alle lange broeken en alles met lange mouwen).
Gebruik hiervoor de code: SPRINGSALE (ik zal later deze week de items daadwerkelijk afprijzen zodat je direct zonder code kunt shoppen)
 
Mocht je vragen hebben of gewoon even wilt reageren, voel je vrij om dat te doen :)
Heel veel liefs,
Rosan

 

Reacties

 1. Tommye Tamporello Tommye Tamporello

  Invite You Become a member of Bing's Advertising Platform

  Do you would like to find out the better advertising platform to profit from your website ?

  Media Advertising Platform is a leading ad tech company which draws the demand from Yahoo Bing advertiser pool and focuses on developing innovative monetization products for digital publishers.

  Sign up here: https://www.interactivewise.com to get 10% extra revenue

  It is run on many top publisher sites around the world such as New York Times, Elle, Reuters, Forbes, and Cosmopolitan.

  Media Advertising Platform works best with product or service niche websites. For those web sites on which it performs well, the average RPM for 10,000 page views is around USD 10.

  Join now: https://www.interactivewise.com

  Best,
  Tommye Tamporello

 2. Mariska Mariska

  Jee Rosan, wat jammer! Maar dapper besluit. Succes met je baan en geniet van je gezin want voor je Het weet zijn ze groot!! Xx

 3. Judith Judith

  Hi! Bedankt Dat je juist hebt laten zien wel die stap gewoon te zetten om je eigen webshop/bedrijf te starten. Kan me voorstellen Dat het zo lastig is omdat het aanbod zo enorm is online. Ik raak zelf vaak verdwaald in de hoeveelheid. Jammer dat je het plezier en drive kwijtraakte en wat dapper om nu deze keus te maken. Wil je heel veel geluk wensen! Liefs

 4. Carlina Carlina

  Hey! Wat onwijs jammer! Juist dat je de minder bekende merkjes verkoopt in de webshop kan ik erg waarderen! Ik Ga het in Ieder geval wel missen om zo af en toe even te googlen naar mooie kinderkleding. Hoop dat de webshop door een andere liefhebber Een doorstart Krijgt. Voor jou hoop ik dat de keuze goed gaat voelen en je je Creativiteit ergens anders in kwijt kunt. Ik zal je vast nog wel helpen om van je voorraad af te komen

 5. Rosan Sierhuis Rosan Sierhuis

  Dank je wel Esther!
  Ja dat is ook zo! Ze worden zo snel groot, dus moet daar echt van genieten! Liefs!

 6. esther esther

  Lieve Rosan.
  Wat een super stoere stap om je bedrijfje van bijna 5 op te geven... 5 jaar..net zo oud als mckenzie is. En gewoon in die 5 jaar nog zo'n heerlijke krullenbol op de wereld gebracht. het is heus geen falen..naast je baan en Je drukke gezin moet er toch ook tijd voor je zelf zijn?!! en daar mag je hopelijk snel van genieten. ik wens jullie al het beste en vooral rust In Het al drukke leven met kids. liefs Esther en xx van Sadé ( sorry voor de hoofdletters haha kon t niet uit zetten!)

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen